Българската каскадьорка Елица Ръжева дублира Селена Гомес в София за снимките на холивудската продукция "Бягството" (Getaway). 33-годишната жена е трикратен европейски шампион по самбо и е 5 пъти вицесветовна шампионка. Играе и джудо, въпреки че резултатите там са по-скромни - балканска шампионка е.


"Бягството" бе заснет миналата година у нас и в американския град Атланта.
Ръжева участва в една-единствена сцена - изблъскват я от колата на Итън Хоук вместо Гомес. "Не съм имала никакъв контакт със Селена. Заснехме само тази сцена", каза Елица пред "24 часа". Българката е с тъмна коса и с фигурата на тийнзвездата.


Ръжева започва да се занимава с каскади покрай приятеля си. Първият филм е бил "Дерайлирал" с Жан-Клод ван Дам, но оттогава Ръжева има солиден списък в най-големия сайт за кино imdb.com от заглавия на филми, в които е участвала като каскадьор. В 4 продукции дори е получила малки актьорски роли. През октомври и ноември миналата година снима в Англия филма с Брад Пит "Z-та световна война".
Лентата с Итън Хоук все още не е излязла по кината. Премиерата е насрочена за август. За фабулата на филма засега се знае малко.


Гомес играе уплашена хакерка в колата на героя на Хоук. Секссимволът Итън Хоук се опитва да изтръгне важна информация от нея. Той е бивш автомобилен състезател, чиято жена е отвлечена, а Селена Гомес е единствената, която може да му помогне да я открие.