Читател на novini.bg подаде сигнал до редакцията, че след края на протеста срещу високите цени на тока във Варна група от протестиращи около 40-50 души са били атакувани от мощни полицейски сили.

"Имаше жандармерия, обикновени полицаи и цивилни, които ни нападнаха и набиха част от групата", разказа читателят. Той се страхува да разкрие самоличността си заради опасността от репресии. "Протестиращите са били между 30 и 45 годишни, сред нас нямаше хлапета и хулигани, ние сме хора с гражданска позиция, сред нас имаше брокери, интелигентни хора и не сме очаквали подобна атака", обясни нашият читател. Той разкри, че е имало задържани при нападението. Полицаите атакували групата около 20.45 минути след края на протеста близо до Аспаруховия мост в посока към Варна.

Опитите ни да се свържем с пресцентъра на ОД на МВР Варна удариха на камък. От пресцентъра на МВР в София обаче потвърдиха, че във Варна е имало арестувани. Трима души са били задържани около 20 часа, а други двама в 21 ч. От МВР обаче не уточниха дали арестите са в района на Аспаруховия мост.

Novini.bg ще продължи да ви информира за случая.