Парламентът прие оставката на правителството на Бойко Борисов. Оставката беше гласувана в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов и министрите. В пленарна зала гласуваха 215 народни представители, за - 209, против - 5, 1 се въздържа. Петимата "против" бяха независими депутати.


Дебатът продължи повече от пет часа, по време на дебата Борисов не беше в пленарна зала и пристигна само за гласуването. 


Междувременно пред Народното събрание се събраха привърженици на Бойко Борисов, част от които са от регионалните партийни организации на ГЕРБ в страната. Пред парламента беше паркиран трактор, камион с прасета, а вътре в Народното събрание БСП отправи сериозни критики към управляващите, че провокират сблъсъци с платения си протест отпред. 


Бойко Борисов благодари, че са му гласували оставката, и обяви, че излиза отвън, за да каже на хората да се разотидат. 


Заради изказване на Христо Бисеров от ДПС Борисов заяви: „Да се види документ на директор на разузнаването, материал от партньорска централа, в която се уведомява, че се подготвя атентат към мен. Вие минахте границите и искам да знаят хората. Там се казва, че заради това, че накърни много сериозни интереси на международната организирана престъпност и поръчител е Ахмед Доган. Да ми прехвърляш такава глупост, нямам жал. Страшни са тези, които ме поръчват. И са много страшни. Никой не смееше да ги хваща и да ги екстрадира. Определете една комисия и прочетете”.


Благодаря на всички, които са ни подкрепяли, и които не са ни подкрепяли. Моля да запазим реда в държавата в последните месеци - каза Борисов. 


Христо Бисеров заяви: „Нека се разсекрети папката Лале, за да се види как представител на подземния свят казва „Бойко взе парите”. 


Пред парламента Борисов каза - всички, които ме обичат и уважават, от тук - право в къщи. Хората го приветстваха и по-късно се разотидоха.


От 15.00 часа президентът Росен Плевнелиев ще направи изявление за вътрешнополитечската ситуация.