Стилиян Запорожанов е на 21 години. Завършил е ГПЧЕ „Алеко Константинов” в Правец, чуждоезиково обучение – Английски език”. В момента е студент трета година в Университета за национално и световно стопанство – София, специалност „Финанси”.


Ботевградчанинът Стилиян Запорожанов участва в световния конкурс ВВВ (Biggest, Baddest, Bucket List), анонсиран от сайта за пътуване и туризъм MyDestination.com. В съответствие с условията за участие, студентът е подготвил видео и блог на английски език. Видеото е за Бахамските острови. В рамките на три минути той разказва за любимата си дестинация, която е посетил през лятото на миналата година, по време на бригада в САЩ. Блогът е посветен на Финландия. Тази държава е посетил като ученик в ГПЧЕ „Алеко Константинов” – Правец. Самото пътуване до Финландия е осъществено по проект на езиковата гимназия.


Голямата награда, за която се бори нашият млад съгражданин, е 50 хил. щатски долара в брой и напълно платено шестмесечно пътешествие до минимум 25 международни дестинации. Пътуването ще продължи шест месеца. На победителя в конкурса ще бъде предоставена възможност да участва в различни предизвикателства във всяка дестинация, ще се среща с местни хора и ще описва всичко в блог. Предизвикателствата ще бъдат мащабни и разнообразни - от посещение на забележителност до дегустация на местен деликатес, престой в дома на някое семейство или екстремни приключения, които покачват адреналина. 
Паричната награда пък ще бъде дадена след приключване на пътешествието. 


Според регламента на конкурса, до списъка с класирани финалисти ще бъдат допуснати 10 кандидати - пет, избрани от My Destination, и пет, избрани от цял свят. След това започва финалният кръг за гласуване, в който гласуват потребителите.
Конкурсът се провежда в партньорство с редица международни асоциации, включително Hotels.com, Travelex and Viator.
Той стартира на 28 януари и приключва на 31 март 2013 г. Победителят ще бъде обявен на 7 май.


Да подкрепим Стилиян на: http://www.mydestination.com/users/stiliyanzaporozhanov/bbb#.USYc9B3JSSr