В ЕТРОПОЛЕ СЕ ПРОВЕДЕ СРЕЩА МЕЖДУ РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНАТА, ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ СРЕЩУ ВИСОКИТЕ СМЕТККИ НА ТОКА И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЧЕЗ И ВиК


На 1-ви март по покана на Кмета на Община Етрополе беше свикана среща между Ръководството на Община Етрополе, Инициативен комитет срещу необосновано високите сметки на тока и представители на ЧЕЗ и ВиК. На срещата, провела се в Административната сграда на общината присъства и г-н Пенко Нинов – Общински съветник и Представител на КНСБ.
Председателят на Инициативния комитет Светослав Праматаров и заместник-председателя Йонко Зарков представиха своите искания, които са:


- към ЧЕЗ - 20% намаляване цената на тока, подобряване качеството на обслужване, предотвратяване от ниското напрежение на тока, бързи реакции при отстраняване на  аварии, реално отчитане на електромерите на 30 дни и разшифроване на фактурата за употребена ел. енергия.


- към ВиК – 20% намаление на водата, смяна на собствеността на ВиК от държавна в общинска, предоставяне на анализ на приходите и разходите от дейността на ВиК - Етрополе за определяне на реалната цена на водата в общината и реално отчитане на водомерите на всеки 30 дни.


Въпреки желанието на общината срещата да даде отговори на проблемите с високите сметки на фактурите, до решение така и не се стигна. Дружеството прехвърли топката за неясните фактури за ток на ДКЕВР.


Срещата продължи повече от два часа, като Директора на дирекция „Обслужване на клиенти” в ЧЕЗ - Димчо Станев и Управителя на ВиК – София област Никола Нитов опитаха да тушират напрежението, но напразно.


По искане на кмета инж. Богомил Георгиев и Инициативния комитет,  ще се проведе приемна на ЧЕЗ с граждани на Община Етрополе. Срещата е насрочена за 14 март 2013 год. от 10:00 часа в Многофункционалната зала при НЧ „Тодор Пеев-1871”, гр. Етрополе.
Източник: etropolebg.com