Преди седмица полицейски служители се отзовали на сигнал за горящ апартамент в ж.к. „Север” в Правец. След няколкочасова борба с пламъците огнеборците успели за загасят пожара. При последвалия оглед на местопроизшествието криминалистите установили, че входната врата на апартамента е взломена в областта на бравата и започнали разследване на умишлен палеж. В резултат на активни издирвателни и процесуално- следствени действия вчера извършителите били установени и задържани. Оказало се, че престъплението е дело на 16- годишен младеж от Етрополе и негов връстник от Осиковска Лакавица, и двамата регистрирани в полицията за кражби. По първоначална информация преди да го запалят, апашите задигнали от жилището сребърни и златни накити. 


В хода на разследването се изяснило, че сутринта на 13 февруари младежът от Етрополе е разбил и ограбил още един апартамент в Правец, този път в съучастие със 17- годишен негов съгражданин. От жилището двамата отмъкнали четири златни пръстена, златно колие и златна гривна, както и 1200 лева. Златните накити са намерени и иззети. По случаите са образувани досъдебни производства.


Тримата младежи остават в полицейския арест за 24 часа. Работата по документирането на цялостната им престъпна дейност продължава.