Не сме в парламента в лични отношения, за да се намразваме или обичаме. Става въпрос за исканията на хората. Те поискаха национализация на ЕРП-тата. Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира в сутрешния блок на Нова телевизия напускането на парламента, поздрава към депутати с "К*рви, сбогом", както и определението му "олигофрени" за някои народни представители.

"Някои хора са в парламента, за да затвърждават мафиотското разграбване на държавата. Когато им предложиш мерки срещу грабежа, те ти се хилят идиотски в лицето. Приемането на предложението за национализация на ЕРП-тата ни беше възможност депутатите от ГЕРБ и Синята коалиция да си измият лицето, защото и те участват в грабежа. Възмутително е, че толкова години отхвърляха всички наши разумни предложения", добави той.

"Вчера отхвърлиха и предложението ни 17 май да бъде ден на турския геноцид над българите. Това е денят на Баташкото клане. Нека някой в България да се изправи и да каже, че защитава клането. Затичват се да пишат декларация за евреите и за техния холокост. Искам да запитам ГЕРБ защо обичат евреите повече от българите. Ние сме ги спасили, но все още не сме получили официална благодарност от Държавата Израел. Не мога да си обясня защо искат да почитаме геноцида над евреите, а геноцида над българите - не, заяви лидерът на "Атака". Той заяви, че не се опасява, че това искане ще се изтълкува като заиграване с етническата карта.

"Нямам доверие на президента Росен Плевнелиев за сформирането на служебния кабинет. Той е продукт на същите тези кръгове, които работят за колонизацията на България. За него знаем, че е бизнесмен, но все още не знам какъв му е бизнесът. Той е човек, който не може да разбере проблемите на българите с високите сметки за ток. Той е цар на клишето, говори като комсомолски секретар. Не виждам как човек, който е продукт на олигархични кръгове, може да покаже съпричастност към народа", каза още Волен Сидеров.