Мъж на средна възраст бе задържан преди минути пред сградата на община Сливен. В продължение на 20 минути мъжът шофира на площада пред общината и имаше опасност да блъсне някои от събралите се хора.

На място веднага дойде полиция, която трудно стигна до него, заради продължаващата фиеста. Мъжът спря колата пред входа на общината и отказа да излезе, при което органите на реда счупиха прозорците на автомобила и го изкараха със сила.

От двете страни на колата пише „Цветано – оф” и „Цацаров”, отзад „Дянк – оф”, на предното стъкло със спрей пише „Акт”. Според очевидци тази кола е присъствала и на протестите в Сливен. Колата е БМВ. Шофьорът спореше с полицията, че не знае реда за арест. В момента екипи на полицията и пожарната извършват оглед на автомобила.

Сериозни психични проблеми има мъжът, нарушил обществения ред пред сградата на община Сливен тази сутрин, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Установено е, че той се води на отчет в Психодиспансера в Сливен. Многократно е лекуван в различни психиатрични заведения в страната. Свидетелството за управление му е отнето по здравословни причини в КАТ-Сливен. Уведомена е районната прокуратура. Направено е предложение за настаняване в психиатрично заведение. Ще бъде започнато досъдебно производство за хулиганство.