Протестиращи от София бяха днес в Ботевград, за да подкрепят 44-годишнината Виктория Русимова, която обяви, че ще се самозапали на 27 март. Около 60 човека скандираха пред банка ДСК и пред общината. Протестиращите призоваха ботевградчани също да подкрепят своята съгражданка. Събитието предизвика голям медиен интерес. То бе заснето от телевизионните камери на „Нова телевизия” и bTV. Междувременно кметът Георги Георгиев в интервю за програма „Хоризонт” на БНР, че общината ще помогне на Виктория.
Пред наш репортер Русимова заяви, че няма да напусне апартамента си.
Да припомним, че 44-годишната ботевградчанка изпрати писмо до форум „Обединение”на протестиращите в София. В него тя написа, че ще се самозапали, тъй като цял живот се бори с трудностите, а вече е изгубила и жилището си. Писмото й бе прочетено на пресконференция в БТА.  Избрала е датата 27 март, тъй като тогава трябва да напусне жилището си. Преди  четири месеца то е продадено от съдия-изпълнител. На пресконференцията стана ясно, че полицията е предупредена за намеренията на отчаяната жена.
Историята на Виктория бе разказана в „Ботевградски вести” на 12 март, излъчен бе и репортаж по местната телевизия.
През 2007 г. Виктория  е изтеглила кредит от 10 хиляди лева, които не е успяла да върне. Останалата част от заема е погасен от поръчителя /познат на Виктория и съпруга й/, който след това завежда съдебно дело. Тъй като в жилището имат дял и нейни роднини, те са се съгласили да бъде продадено от съдия-изпълнител.. От продажбата за Виктория са останали 140 лева. Съпругът й работи като шофьор и взима заплата от 360 лева.