Настояваме прокуратурата и Сотир Цацаров да кажат дали е имало политически чадър, разпънат над управляващите. Това обяви на пресконференция Явор Гечев от БСП. Той призова на обществеността в България да й стане ясно дали министърът на земеделието от кабинета "Борисов" Мирослав Найденов е злоупотребявал с властта си.

Миналата година пълният с гъгрици фасул, който БЧК намери в своите складове, бе етикетиран като първо качество. Това бе фалшив сертификат. Не само че фирмата не бе наказана, но и се оказа, че Държавен фонд "Земеделие", който не е компетентен по темата, обяви, че не е имало гъгрици и червеи, а само отделни зърна били начупени. Показателен е начинът, по който се печелят обществените поръчки във фонда, коментира Гечев. По този начин се ощетява държавния бюджет, както и европейските граждани.

Безкрайни са злоупотребите на Найденов и тепърва започваме да ги оповестяваме, каза той и изрази надеждата си в сряда главният прокурор да обяви истината по въпроса, без да му е оказан политически натиск. Ние вярваме на институциите, коментира той и допълни, че трябва те да покажат смелост.

Къде се скри Бойко Борисов? Знаел ли е той за всички тези огромни злоупотреби, или ги е назначавал пряко, попита Гечев. Според него е крайно време бившият премиер публично да обяви позицията си по темата.