Отборът на ПГ по КТС в Правец  заминава за участие в световното първенство по баскетбол за ученици /8-10 клас/. То ще се проведе в Кипър от 28 март до 5 април. Днес учениците и учителите от  професионалната гимназия по компютърни технологи и  системи /УКТЦ/ на специално тържество изпратиха отбора с пожелание за успех и да се върнат с медал от първенството.
Нашите момчета са в една група с отбоите на Дания, Финландия и Чехия. Общо отборите са 24 в първенството за момчета и 24 - за момичета. След тях е отборът на момичетата от ботевградската гимназия „Акад. Асен Златаров”.
Участието на отбора на УКТЦ на световното първенство в Кипър струва 25 хиляди лева и те са осигурени от Техническия университет, съобщи директорът на училището Трифон Трифонов.  Местни фирми са помогнали за купуването на екипировката на отбора.


Веднага след тържеството по изпращането момчетата от отбора започнаха тренировки, но по...народни танци. Оказа се, че в прогрмата на световното има и специална вечер, в която учениците трябва да представят страната си с нейните характерни танци.