Тази нощ в Сандански бе убит Георги Вранчев, по-известен с прякора Вранчо.

33-годишният Вранчев от с. Катунци е открит прострелян в локва кръв на улицата пред дома си към 1.30 ч. след полунощ. При пристигането си екипът на Спешния център е констатирал, че мъжът е починал.

Огнестрелна рана в областта на гръдния кош е причинила смъртта, информираха от пресцентъра на полицият. Смята се, че фаталният за живота му куршум е засегнал белите дробове и част от сърдечната област, съобщиха медици. Аутопсията на трупа продължава.

Криминалистите все още извършват оглед на мястото на кървавия инцидент в Сандански.

В РПУ - Сандански започнаха разпити на няколко близки лица и по-малкия брат на Вранчев.

Районът около улица "Сирма войвода", където е извършено престъплението, е отцепен от служители на полицията и криминалисти от ОДП - Благоевград.

Според инфомация на агенция БГНЕС Георги Вранчев-Вранчо многократно е осъждан за сводничество и наркотрафик.

Майката на убития Георги Вранчев - Мария, която живее в Катунци, последно е видяла сина си в сряда вечерта. Мъжът изглеждал добре, не е споделял да е бил заплашван или да е бил напрегнат, нито да е имал финансови проблеми.

По думите на брата на убития - Иван, съсед на жертвата на име Бранко, който живее на долния етаж, е чул няколко вика непосредствено преди разстрела на Георги пред дома му.

От полицията не разполагат с повече информация по случая. За случилото се е сезирана Окръжна прокуратура - Благоевград.

Криминалисти от Областната дирекция на полицията извършват процесуално-следствени действия по установяване на изъвршителя на тежкото криминално престъпление.

В началото на месец март Георги Вранчев-Вранчо бе арестуван в РПУ - Сандански, след като нападна директора на полицията в Сандански Костадин Бакърджиев.

Самият Бакърджиев казва, че в Сандански начело на групировките за разпространение на дрога и сводничество са Георги Врачев-Вранчо, Емил Първанов-Ембака и Атанас Петров-Нашко, които са наследници на Васил Маникатов.