"Ще се запаля, ще горя като факел заради чиновническо безразличие и скапан закон. Нека Европа гледа как унищожават 30-годишния ми труд. Животът ми се обезсмисля, защото удоволствието от него е трудът".

Tова заявява дупничанинът Иван Райчев, който е готов да посегне на живота си заради решение на ДНСК да събори пристройката на къщата и подпорна стена на двора му в бобовдолското село Мламолово.

"Вложил съм в къщата 60 000 лв. и ако я бутнат, ще се самозапаля публично под прозорците на шефката на ВНСК -София Гечева или на шефа на отдела за незаконно строителство в РДНСК в Кюстендил Параскева Мицова", казва Райчев.

Сградата от близо 50 кв. м и подпорната стена трябва да бъде бутната, тъй като е изградена незаконно.

Принудителното премахване на постройката трябва да бъде извършено между 20 май и 6 юни тази година в изпълнение на заповед на зам.-началника на ДНСК от 27 ноември 2006 г., издадена на основание Закона за устройство на територията, съобщава регионалният сайт viaranews.com.

Преди няколко дни Райчев е уведомен, че ДНСК вече е сключила договор за изпълнение на заповедта.

Сградата и стената трябва да бъдат съборени от ГУ „Строителство и възстановяване" ЕАД - София.

 "Готов съм на най-лошите стъпки. Ще сложа край на живота си, след като искат да унищожат това, което съм строил цял живот", заявява Райчев.