Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров е заминал за страна от ЕС, където да разкаже пред нотариус всичко, което знае. Напуснах България, защото не искам да подлагам на риск живота на децата си, тъй като имам информация, че те са застрашени, каза Димитров пред Канал 3 по телефона.

Той уточни, че след няколко дни ще се върне в България, защото не мисли да става емигрант. Сега осигурявам нотариално съхранението на данни, с които ще имам солидна застраховка, аз и моето семейство. Не искам да ми се случи това, което се случи напоследък на други деца, каза той, вероятно визирайки отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо.

Емил Димитров отказа да отговори на въпроса дали информацията, която има, компрометира правителството, защото ако я разкрие, тя нямало да бъде "застраховка живот" и допълни: "Нека да минат изборите и тогава ще коментирам".

Емил Димитров каза, че 100% телефонът му се подслушва, но не се боял. Много преди номинациите на ГЕРБ събрах актива и пред тях казах, че се отказвам от участие. Убедих се, че политиката е изключително мръсен спорт, затова не искам да участвам, каза още бившият депутат на ГЕРБ. Той твърди, че срещу него се води активно мероприятие.

Не мога да посоча кой го е поръчал, защото нямам доказателства, но всички партии на статуквото ужасно се уплашиха да няма обявен политически проект на протестиращите и се помъчиха да ги разбият, каза Димитров.

Бившият депутат от ГЕРБ заяви още, че последно е говорил с бившия премиер Бойко Борисов, когато е излязло решението на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, "за да благодари на Цветан Цветанов и Искра Фидосова". Димитров отказа да коментира какво са си говорили с премиера: "Каквото сме си казали с Борисов сме си го казали на четири очи и аз няма да го коментирам."

Нямаме нищо общо с Емил Димитров. Какво прави и как го прави той, не мога да отговоря. Това заяви ръководителят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов в събота, предаде БГНЕС.

На 3 април комисията за конфликт на интереси установи, че Емил Димитров е бил в конфликт на интереси като вносител на промени в три закона - за лова и опазването на дивеча, за здравето и за тютюна и тютюневите изделия. Целта им е била финансова изгода за свързани с него компании като "Фабрика Медикет" АД, която стопанисва ловните стопанства "Шерба" и "Етрополе" и фирмата "Симеон-2" ЕООД, дистрибутор на тютюневи изделия. Решението на комисията дойде след близо едногодишна проверка и след като стана ясно, че Димитров няма да бъде кандидат за депутат в листите на ГЕРБ. Той обвини Цветанов и Фидосова, че кадруват в комисията.

Името на Емил Димитров беше свързвано последните седмици и с движението "Орлов мост", чието лице стана Христо Стоичков, но той не е коментирал темата.