Общински съветници и кандидати за депутати от листата на Движението за права и свободи (ДПС) в Пловдив са били привикани в полицията. Това заяви на извънредна пресконференция лидерът на ДПС Лютви Местан.

Той разказа, че е получил „притеснителен” сигнал, който потвърждава най-лошите им очаквания: "А именно, че регионалните дирекции на МВР и районните полицейски управления няма как да не се включат в предизборната кампания, нарушавайки правилата на честната политическа игра. Привикани в полицията са били Бранимир Иванов Антон Карагьозов, като и двамата са от район „Столипиново” в града".

Лидерът на ДПС обясни, че извиканите съветници са били извикани да подпишат предупредителен протокол по член 56 от Закона за министерството на вътрешните работи, който гласи, че полицейските органи предупреждават писмено лицето, за което имат данни, че ще извърши престъпление.

"Въпросът, който си задаваме, е - кой е разпоредил тази акция, и защо акцията засяга общински съветници и кандидати за народни представители от ДПС”, заяви Местан и посочи, че въпросът е отправен към вътрешния министър Петя Първанова.