След преследване по автомагистрала“Хемус“, той е спрян на разклона за Правец, а в колата му са открити крадени намотки меден кабел


Около 5.30 часа служители на ОДМВР – София получили сигнал от колеги от Полицейския участък в Кремиковци за автомобил „Фолксваген Голф“, който вероятно превозва краден кабел.  Минути пред 6 часа колата е засечен на автомагистрала „Хемус“ преди разклона за Правец. Шофьорът не се подчинил на сигнала за спиране и започнало преследване.  Спрян е на самия разклон от патрул на сектор „Престъпления по пътишата „ – ОДМВР.  Водачът М.М ./20г./ от Етрополе изскочил от  колата и побягнал през полето, но полицаите го догонили и задържали.  Във фолксвагена  със свалени задни седалки служителите открили  в купето и в багажника 4 големи намотки меден  кабел.


М.М. е отведен  в РУП – Правец, където е образувано бързо производство за неподчинение на полицейски орган. Задържан е за 24 часа. Материалите ще бъдат предадени на колегите от ПУ-Кремиковци за продължаване на работата по случая. М.М има две регистрации за кражби от миналата година. 


Материалите  за кражбата  и от огледа на автомобила ще бъдат докладвани в Районна прокуратура – София. Предстои да бъде изяснено точното количеството на отнетия от района на бившето предприятие "Кремиковци" скъп меден кабел.