Обикновено, когато става въпрос за чистота на човешките взаимоотношения, за искреност и чистота в чувствата, като пример посочваме децата.
Когато става въпрос за чистотата в буквалния смисъл на думата, в природата, в домовете ни, в населеното място и средата около нас, ние възрастните трябва да учим децата да почистват и най-важното да пазят чисто навсякъде.
Навярно такъв е и замисъла на предстоящите мероприятия, които предстоят да се случат в Етрополе.


• По повод на  кампанията "Да изчистим България за един ден" на 19.04.13 г. (петък) от 16:00 ч. на Централния площад в град Етрополе предстоят "Забавни игри" с  участието на  деца от целодневните детски градини "Слънчице" и "Звънче" от Етрополе и ЦГГ при ОУ "Христо Ботев" село Лопян.


• Целодневната детска градина "Еделвайс" Етрополе организира децата, родителите и учителите в своя кампания на 15 април от 10:30-11:30, на 16 април от 13:00-14:30 и на 17 април от 17:30-18:30 часа под надслов "Да изчистим двора на ДГ заедно". 
Дано само климатичните условия не им попречи в начинанието.
 
• На 19 април от 10:30 часа в двора на детската градина "Еделвайс" ще се организира празник-забавление със състезателни игри и изненади. Нарекли са го "Ние също обичаме чиста природа".