Медицински екипи ще търсят истината за възкръсването на ром от Благоевград, който се оказал с два акта за смърт.

Проверката в започнала във вторник в болницата в града по жалба на близки на починал ром в началото на март, на когото два пъти е издаван акт за смърт.

Според лекарите той вече бил мъртъв, когато е транспортиран до спешното отделение, а лекарите нямало какво да направят. Близки на починалия обаче тогава опитаха да се саморазправят с дежурните медици, наложи се и идването на полиция, предаде БТВ.

След като тялото на мъжа престояло два часа в болницата, му е издаден смъртен акт. На следващия ден обаче при приготвянето за погребение на починалия, според близките му той "мръднал" и дори се изпотил.

На мястото пристигнал лекар, който обаче не констатирал никаква сърдечна дейност чрез електрокардиограма. Тогава близките на починалия ром заобиколили медика с искането да му се направи инжекция директно в сърцето.

Въпреки инжектирания адреналин пулс и сърдечна дейност така и не се появили. Тогава близките обърнали позицията си на 180 градуса с обвинението, че инжекцията в сърцето убила "възкръсналия" ром. Дежурният лекар отново бил нападнат и издал втори акт за смърт.

По жалба на близките вчера Изпълнителна агенция "Медицински ОДИТ" е започнала проверка на цялата документация по случая в спешното отделение.