Лекоатлетически крос се проведе днес в двора на ОУ „Н.Й.Вапцаров”. С проявата беше закрита седмичната програма на учебното заведение, посветена на Деня на Земята. На старта застанаха ученици, разделени в групи по класове – от 5 до 8. В надпреварата при петокласниците победители са Димитър Томов /момчетата/ и Йоана Ивайлова /момичетата/. Георги Петев и Цветина Дарашка бяха първи при шестокласниците. Най-бързи от седмите класове са Костадин Йорданов и Линда Божилова. Августин Мирославов и Илияна Илийчева финишираха първи от осмите класове.


Лекоатлетически крос се проведе и при децата от начален етап на обучение, като награждаването на победителите ще се състои в понеделник от 13:00 часа. Тогава ще бъдат връчени и наградите на учениците, заели първите места в останалите прояви, свързани с Деня на Земята. 


ОУ "Н.Й.Вапцаров" ще се включи и в инициативата "Да почистим България за един ден", която ще се проведе утре /20 април/. Три класа ще почистват в местността "Рудешки дол", един клас ще чисти в парка. Акцията по почистване на училищния двор и участъка от училището до канала ще се проведе днес. Това съобщи директорът на учебното заведение Евгения Иванова.