В моя случай оперативната работа беше свързана с разузнаването. Моята работа не беше да клеветя другарчетата си от посолството - както клеветяха в Шесто. Това заяви в предаването "На светло" по Нова телевизия бизнесменът Младен Мутафчийски, който беше обявен за кредитен милионер, принадлежал към ДС.

Тайната ми мисия, която след разседлаването на досието не е тайна, беше в Етиопия, заяви бившият агент. Факт е, че не съм правил през годините никакви опити да залича досието си – работно или лично, въпреки че съм знаел, че го има. Никога не съм отричал в този смисъл някаква съпричастност. След 1988-ма съм свален окончателно от отчет и не съм използвал това нещо за някакви други връзки и контакти, заяви Мутафчийски. Поставяха ми задачи, които бяха важни и за икономическото развитие на България. От ЦРУ обаче не са му налагали задачи и не са се опитвали да го вербуват. Не се ми предлагали, категоричен беше той.

Не съм се засегнал, че съм сътрудник на разузнаването, а от това, че съм кредитен милионер. Никога не съм се опитвал да залича досието си. Никога не съм крил, че съм бил от разузнаването, каза още Мутафчийски. Той обясни, че недоумява защо името му е в списъка на кредитните милионери. Избягвам да взимам кредити от български банки, защото условията не са много добри. В Балканбанк и Балканинвест съм бил само в борда. Министърът на промишлеността на Жан Виденов тогава посъветва предприятията да не си връщат кредитите към банките, а закона не даваше право на трезорите да си върнат дадените пари. Така се стигна до фалит на банки, а и изрядните длъжници станаха кредитни милионери, категоричен беше Мутафчийски.