В нея ще бъдат настанени още четирима младежи, които напускат социални домове, а са без семейство и роднини, съобщи координаторът на “Проект Тимъти” Мирияна Георгиева.
Вече няколко месеца в първата Къща на Джошуа живеят четирима младежи при много добри битови условия, получават подкрепа на майка-домакиня. Имат работа и се учат да живеят самостоятелно. Досега проектът се финансира почти изцяло от английска фондация.
За построяването на втората къща обаче ще се търси подкрепата и на обществеността в общината.  “Ние знаем, че по този анчин не можем да съберем цялата необходима сума за строежа, но искаме да приобщим към каузата ни местното общество” – каза още Миряна Георгиева.
За тази цел на  8 май ще бъде организиран специален коктейл-търг за набиране на средства за строежа.  Цената на самата покана е 30 лева. Коктейлът ще бъде в ресторант “Нобилис”.
 “Ние знаем, че по този анчин не можем да съберем цялата необходима сума за строежа, но искаме да приобщим към каузата ни и местното общество” – каза още Миряна Георгиева.