Вчера кметът на Правец Красимир Живков прие представители на голяма корейска фирма Чойс– производители на полуготови спагети, които имат намерение да инвестират в България.
Корейците търсят да закупят земя между 300 и 500 декара, която има пряк излаз на автомагастрала “Хемус”. Идеята им е да направят бизнес парк. В него ще бъдат разположени различни производства: за медицинска апаратура, за когенерация, за домашни ауди системи , хладилни части и други. Инвестицията е за милиони евро.
Корейците предпочитат земята, която ще купят, да бъде общинска или поне голяма част от нея, за да реализират проекта като публично-частно партньорство.
По време на първия разговор Красимир Живков постави категоричното изискване производствата в бъдещия бизнес-парк да са чисти и по никакъв начин да не замърсяват околната среда. Според него общината може да предложи терени в района на селата Джурово, Видраре, Осиковица, Разлив, които са близо до магистралата. Разговорите по проекта ще продължат през следващите седмици.