Съперник на "Балкан" в четвъртфиналния плейоф на мъжкия баскетболен шампионат ще бъде ЦСКА. В последния решителен мач за крайното класиране и определяне на плейофните двойки "червените" загубиха в София от "Черно море" с 92-98 и отидоха на шестото място, което им отрежда за съперник третият в класирането, а това е "Балкан".

"Моряците" водеха след третата част с 16 точки разлика, но 22 секунди преди края домакините от ЦСКА успяха да се доближат само на 2 при 92-94. С грешка на Гларуса и 4 точно изпълнени наказателни удари от Витас и Шелдън варненци победиха. При загуба те щяха да си останат на шестото място.

В друга среща от този последен кръг "Ямбол" успя да надделее у дома си срещу "Левски" в мач без значение за "сините" със 77-76. Победата обаче даваше шансове на ямболии да окупират седмото място и да избягат от "Лукойл Академик", но само ако по същото време "Рилски спортист" загуби у дома си от "Спартак" Плевен. И това стана - плевенчани измъкнаха победата след петминутно продължение с 92-89.

Резултати от последния кръг:

Лукойл Академик - Балкан 109-84

ЦСКА - Черно море 92-98

Рилски спортист - Спартак 89-92

Ямбол - Левски 77-76

Крайно класиране след редовния сезон:

1. Лукойл Академик

2. Левски

3. БАЛКАН

4. Спартак

5. Черно море

6. ЦСКА

7. Ямбол

8. Рилски спортист

Очаквайте подробности за предстоящите плейофи