Общо 49 ученици /4-8 клас/ от ОУ „Васил Левски” взеха участие в спектакъла „На мегдана”, който представлява една впечатляваща смесица от стихове, песни, танци и сценки за приятелството, за равнопоставеността между половете в училище, в семейството и на професионалното поприще. Сериозната тема бе разработена по атрактивен и достъпен начин за всички ученици. 


Подготовката и представянето на спектакъла е част от дейността на училището по проект „Училище без насилие и стереотипи, определени от пола” на фондация „Джендър образование”. 


Най-напред спектакълът бе представен в Литаково. Събитието уважиха Христо Андреев - началник на Регионален инспекторат по образование – София област, Илонка Славчева – началник отдел в РИО, Живка Маринова – ръководител на проекта, и нейният екип, Даниел Дилов – кмет на Литаково, ръководството на читалище „Светлина” в Литаково, представители на пенсионерските клубове, родители. 


В края на миналия месец ученици и учители гостуваха на ПОУ „Неофит Рилски” в Самоков. Те поздравиха домакините с част от спектакъла. След това посетиха туристически комплекс „Боровец”. 


Пътуването и костюмите на мажоретния състав при ОУ „В.Левски” – Литаково бяха реализирани със средства по проекта, съобщих от ръководството на училището.