Президентът на САЩ Барак Обама поздрави православните християни от свое име и от името на членовете на своето семейство за Великден, предаде радио Войс оф Америка.

"По време на тези празници моята съпруга Мишел и аз предаваме нашите сърдечни пожелания на членовете на Православната християнска общност, които отбелязват тук, в Америка, и в целия свят Възкресението Христово. За милионите православни християни това е време на радост", заяви Обама. "Но това също е и напомняне за жертвата, която е принесъл Христос заради нашия вечен живот. Неговото решение да избере любовта пред лицето на омразата, надеждата пред лицето на отчаянието е пример за това, към какво трябва винаги да се стремим. Особено важно е да помним това през тази година, когато православните християни се сблъскват с преследване и насилие, особено в Близкия изток и Северна Африка”, отбеляза президентът.

Американският държавен глава изрази привързаността си към защитата на всеобщите човешки права, включително свободата на вероизповедание.