Докладната с неговото предложение ще се приеме от общинските съветници на следващото заседание на съвета, което е насрочено за 24 април.
Искането е направено след докладна от управителката на “Обредни дейности” Цветанка Арбова. Практиката и досега е да се изкопават по два-три гроба предварително, но сега се иска да изкопават повече - до пет гроба. Цветанка Арбова твърди, че е направила справка с местното духовенство, която е показала, че няма църковна забрана за предварително изкопаване на гробни места. В същото време обаче от години местните жители протестират против тази практика и смятат, че това е лоша поличба.
“Разширението на гробищния парк се извърши върху терен, който години наред е бил локално сметище за строителни отпадъци. При подравняването и ограждането на терена, много от тях бяха засипани и утъпкани от тежкотоварни коли и машини. По тази причина изкопаването на гробни места на ръка е почти невъзможно” – пише в  докладната си Цв. Арбова.
Багерите на БКС, които копаят гробове, не винаги са на разпложоние на “Обредни дейности”, особено в празничните дни, заради това се налагат да има предварително изкопани повече гробове – сочат като мотив вносителите на предложението.