Учениците от Клуб „Училищни медии” при ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” представиха своята първа телевизионна продукция „Гимназията в три месеца”. Под формата на новинарска емисия те проследиха събитията в училищния живот от февруари месец до този момент. Основните акценти в Новините на ПМГ ТВ бяха участието на девическия баскетболен отбор на училището в Световното първенство в Кипър, първото място на клипа „Нощ в музея”, изработен от Ива Грухланска, в конкурса на БНТ „Васил Левски – 140 години жива идея за свобода” и представянето на училищния спектакъл „Силата на любовта” на сцената на читалище „Христо Ботев”. В емисията бяха излъчени и репортажи от кулинарната изложба, посветена на Деня на влюбените, посещението на гимназистите в партньорското училище „Бартоломео Лоренци” в италианския град Фумане, от патронния празник на училището, мартенските празници – Баба Марта, Международния ден на жената, от пресъздаване на обичаите, свързани с Благовец, Лазаровден, Цветница и Великден, представителните изяви на клубовете, създадени по проект „Успех” в учебното заведение, от успешните участия на гимназистите в математическите състезания и олимпиадите по различни предмети, от включването на гимназистите в националната кампания „Да изчистим България за един ден”, от днешното тържество, което е част от програмата, посветена на зрелостниците. По Новините бяха излъчени анкети и интервюта с директора на училището Даниела Колева, учители и ученици.


Водещите на ПМГ ТВ – Петя Нинова и Мартина Тодорова, информира още, че гимназистите подготвят благотворителен концерт със заглавие „Царството на славата”, който ще се състои на 17 май на сцената на читалище „Христо Ботев”.


Спортните новини бяха представени от Николай Стефанов. Той запозна зрителите с участието на девическия баскетболен отбор на гимназията на Световното първенство в Кипър, с резултатите от вътрешно училищното състезание по волейбол, с успехите на състезателката по лека атлетика Мирела Гергова, която тази година завършва средното си образование в ПМГ, с новата надежда на училището в същия спорт – Венера Огнянова, с постиженията на таекуондиста Цанислав Димов – 14-ти в света.


В ролята на синоптик влезе Димитрина Миладинова. Тя поднесе прогнозата за времето в свеж хумористичен стил. „За месец май са характерни абитуриентските изригвания, а през месец юни се очаква топлинна вълна да обхване всички класове. Тя ще накара учениците да се поизпотят малко преди да дойде хладният и приятен бриз на ваканцията”, обобщи водещата на времето.


Учениците от новинарския екип споделиха, че първите уроци в професията са получили в КТ „Ботевград”.


Клуб „Училищни медии” е създаден по проект „Успех”. В него участват 14 ученици от девети и десети клас. Ръководител на клуба е учителката по български език и литература Стефка Граматикова. „Нашият екип се постара да улови най-атрактивните моменти в училищния живот в периода от средата на месец февруари до настоящия момент. Участниците в него се убедиха колко трудно е да събираш информация, да напишеш материала и да го представиш на зрителите. В същото време те работиха с удовлетворение, че правят нещо хубаво за своето училище”, каза Стефка Граматикова. Тя съобщи, че техническата обработка на заснетия видеоматериал и монтажът са дело на ученика Светлин Йотов, който се класира за националната олимпиада по Информационни технологии. Надпреварата ще се проведе от 13 до 15 май в Монтана.