Любителският театър при читалище „Христо Ботев” подготвя усилено премиерата на пиесата „Младоженецът”. Тя ще бъде поставена на ботевградска сцена на 16 май /четвъртък/ от 19 часа. Това съобщи Веселин Вълков – режисьор и ръководител на театралната трупа.
„Младоженецът” е пиеса на известния български драматург и романист Емил Манов. Тя е написана по времето на социализма. Бих казал, че това е една много интересна пиеса, която разкрива взаимоотношенията между старото и младото поколение, но не на базата на бита, а на базата на разбиранията им за живота. В нея се преплитат много комични ситуации. Внесъл съм леки поправки, които всъщност представляват моето режисьорско виждане за персонажите”, обясни Веселин Вълков.
В ролята на младоженеца и младоженката ще видим една добре позната сценична двойка – Николай Асенов и Василка Васева. Ролята на тъста е поверена на Илиан Илиев, който се завръща на сцената след дълго отсъствие. В останалите роли ще се превъплътят Веселина Илиева, Маргарита Тодорова, Таня Банкова, Мирослав Йорданов, Цветан Марков и други. За първи път на сцената ще дебютира Недялко Ангелов.
„В един или друг аспект, всеки от нас лесно би могъл да припознае себе си в някой от героите. Затова призовавам ботевградчани да гледат тази постановка", допълни режисьорът.
Цената на билета е символична – 3 лева.