Част от социолозите така са се овъртолили около икономически групировки, че те сами на себе си не вярват, а другите са в такова състояние, че би следвало да са пациенти на здравния министър", каза в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев.

"Социолозите сами станаха за смях", коментира още той.

"РЗС ще бъде в следващия парламент и това е напълно ясно. Убеден съм че РЗС ще бъде изненадата на изборите. Ще имаме поне 25 народни представители. Аз имам барометър и мога да усетя как хората ме посрещат по улиците. Всеки ден съм по улиците, по площадите, по събранията и няма как никой да ме заблуди", каза лидерът на партията.

Яне Янев заяви още, че Симеон Дянков е бил отстранен след информация, че е бил получен подкуп,  когато е приета сделката по отношение на облигационния заем. "Бойко Борисов изобщо не се поколеба и само ме попита кои са източниците и на другия ден той съобщи, че Дянков  няма да бъде вече министър на финансите", каза Янев.

Той разясни каква е аферата, но така и не можа да каже сумата, която е получил Дянков.

"Аферата е свързана с гръцка банка, в която е имало заложен хотел на стойност 50 милиона и в момента, в който се е реализирала сделката по облигационния заем са наляти пари в тази банка и въпросният хотел е освободен", поясни лидерът на РЗС.

Яне Янев каза още, че продължава да се мъчи да се сдобие с документи, уличаващи Дянков, но поясни, че това е изключително трудно, защото става въпрос за офшорна фирма. Той информира, че ще бъдат сигнализирани хора на различни ръководни постове, за да може да се достигне до истината.

Янев отново повтори, че мястото на корупцията е затвора и добави, че докато няма министри в затвора, няма да се сложи край на корупцията.