Дните от 6 до 12 май са обявени за Международна седмица на клитора. И тай като свободомислещите хора смятат, че трябва често да се говори за женската анатомия, в отбелязването на тази седмица няма нищо лошо.


Така че всички дами, заедно с интимните им партньори, трябва да обръщат достатъчно внимание на клитора по пътя към върховното сексуално удоволствие.


Идеята за съществуването на такава специална седмица принадлежи на благотворителната организация Clitoraid, която помага на жертвите на сексуално осакатяване да възстановят засегнатите си органи и да се отнасят към сексуалността си без никакви притеснения.


"Международната седмица на клитора цели по забавен начин да предизвика внимание към една част от тялото, която не получава достатъчно. Клиторът няма репродуктивни функции и затова значението му често е пренебрегвано. Ние искаме да го посочим и да говорим за него. Може би някои жени ще поискат да се запишат и на семинари по мастурбация", обяснява Надин Гари, говорител на Clitoraid.


А след като споменахме възможността да си доставяме наслада и без чужда помощ, не можем да пропуснем и следната информация: освен, че в момента тече Седмицата на клитора, в някои държави целият май е определен и за Национален месец на мастурбацията, допълват от jenite.bg.