До 13.30 часа в Районната избирателна комисия в София-област са получени три жалби и три сигнала, съобщи говорителят на комисията Захаринка Истаткова.  РЗС и „България на гражданите” са подали сигнал, че в някои от секциите в Самоков се извършва агитация. Вторият сигнал е за агитационна дейност в Костинброд, при проверката ан комиисята обаче е установено, че агитацията е преустановена.
От Драгоман и Елип Пелин са получени сигнали, че секционни избирателни  подпечатвали предварително бюлетините.  При проверката е установено, че 31 бюлетини са откъснати от кочана и са подпечатани предваритебно. На членовете ан СИК е указано да откъсват бюлетината едва когато има гласоподавател в секцията, да му се покаже, че бюлетината е валидна и чак тогава да се положи печат – уточниха от РИК.
Проверен е и жалба срещу журналиста Николай Бареков за агитация вчера по време на репортажите за откритите бюлетини в печатницата в Костинброд.
Членовете на РИК са стигнали до заключение, че Бареков е говорил срещу ГЕРБ, но не е агитирал да се гласува  за нито една партия. Според Изборния кодекс за нарушение се смята, когато има агитация в полза на партия или лице, участващо в изборите.