Не сме разговаряли с никоя от останалите политически партии. Това каза лидерът на ПП „Атака” Волен Сидеров в предаването „Денят започва” по БНТ.

„Ако „Атака” трябва да реализира собствените си идеи, трябва да има собствено правителство или да доминира. Виждам нашата роля като на регулатор или катализатор. Не виждам начин да имаме човек в кабинета, защото това означава политическа коалиция, а това не е приемлив вариант за нас. Не виждам да има някаква чувствителна еволюция, не видях истински дебати какво трябва да се направи в България.

На въпрос за кои ходове ще настояват пред тези, които ще ги потърсят за формирането на кабинет, Сидеров обясни: „На първо място да разгледаме Закона за енергетиката, да намерим необходимите законодателни промени, които да доведат до ново формиране на цена. Много бързи и спешни промени в пенсионна та и здравната система. Ще изисквам и ще нападам, когато нещо не се върши. Трябва да се разгледат доходите”.

„Няма да подкрепя правителство, ще подкрепя конкретни разписани действия. Няма време за приказки и разтягане на локуми, всяка секунда трябва да се действа активно. Ще подкрепим действия, които са полезни за хората и за България. Не мога да кажа със сигурност дали ще подкрепя правителство, в което има ясно изразени хора от ДПС”, обясни Сидеров.

По думите му партията винаги ще бъде в позиция на атака. Още първият месец трябва да се видят действия.