В събота, 18 май, в Зала 1 на НДК ще се проведе тържествен концерт по случай 20 години от основаването на веригата Училища ЕВРОПА. От Ботевград ще присъстват много ученици и родители, както и учители, директори на училища и приятели на учебното заведение. Програмата ще бъде открита от мажоретния състав и младежкия духов оркестър на Ботевград. Това е специално желание на организаторите на юбилейното тържество


Училища ЕВРОПА са най-голямата образователна верига в България - с 53 учебни бази и над 10 000 възпитаници всяка година.


Отличени са с Европейски езиков знак за качество и иновативни практики от Европейската комисия и Министерството на образованието на Република България. Училища Европа са сред на най-престижните европейски образователни мрежи като International Certificate Conference - Europе, Lingu@net Europa и Euro-Languages Net.


Училища ЕВРОПА са център за подготовка, а от миналата година и изпитен център на ESOL University of Cambridge English Language Assessment.


Базата в Ботевград е сред най-бързо развиващите не само в Софийска област, но и в цялата страна. Всяка година в нея се обучават повече от 300 човека.


Екипът на училището поздравява всички бивши и настоящи свои възпитаници, техните родители, учители и приятели на училището с 20-годишния юбилей и им пожелава здраве и нови успехи във всички начинания.