По време на конференцията ще бъде анализиран националния и международния опит в процеса на управление на кризи
Конференция на тема „Партньорство между институциите и неправителствените организации за защита на гражданите при кризи – Eвропейски практики и перспективи за България”, организират областна администрация на Софийска област и Софийски форум за сигурност.

Конференцията съвпада с навършването на 1 година от земетресението в Перник и е включена в Работната програма за 2013 на  Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз, одобрена от Министерски съвет.

Международната конференция ще се проведе на 21 и 22 май в Правец, а участници ще бъдат представители на държавни институции и министерства, имащи отношение към превенцията и управлението при кризи, областните управители, местни власти, неправителствени организации, централни и регионални медии, представители на академичната общност, работещи по прилагане на образователни програми за действия при кризи.

Основните теми на конференцията ще бъдат информацията при управление на кризи, дейността на средствата за масово осведомяване за предоставяне на навременна и достоверна информация и доброволчеството при преодоляване на кризи. Ще бъде анализиран националния и международния опит в процеса на управление на кризи.