ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” в село Липница отбеляза днес 150 години от създаването си. Празникът започна с тържествен педагогически съвет, по време на който директорът на учебното заведение Петко Петков връчи юбилейни грамоти на бивши учители. Специално за участието им в тържеството бе осигурен транспорт.
Музикално-поетичната програма, посветена на юбилейната годишнина, се състоя в читалището на селото. В нея участваха възпитаници на учебното заведение и представители на самодейни състави при читалище „Христо Ботев” – Ботевград.
Сред гостите бяха: Пенка Иванова - директор на дирекция "Достъп до образование и подкрепа на развитието" в Министерството на образованието, младежта и науката, Красимир Живков – областен управител на Софийска област, Христо Андреев – началник на Регионалния инспекторат по образование, комисар Николай Николов – директор на ОДМВР – София област, Георги Георгиев – кмет на Община Ботевград, Йорданка Лалчева – председател на ОбС, Христо Христов – началник на РУП – Ботевград, кметове на населени места в общината и други.
Специален поздрав към учителите и учениците поднесе кметът Георгиев. Той награди учителския колектив с 500 лева, а цялото училище с екскурзия до Велико Търново. „За провеждането й ще бъдат осигурени три автобуса, за да се включат и жители на селото”, каза още Георги Георгиев.
Към поздравленията се присъединиха кмет на селото Йонка Йотова, областният управител Красимир Живков и други. Красимир Живков връчи на Петко Петков плакет на Областната управа.