Невена Чалова е победителката в конкурса ''Мис българка в САЩ'' за 2013 година, който се проведе в ''Метрополитън Павилиън'' в Ню Йорк, научи Lifestyle.bg.


Красавицата живее в Чикаго от няколко години и успя да плени журито с изпълнение на българска народна песен и така спечели положителните отзиви на публиката. Според много от феновете и Невена е абсолютно копие на придобилата световна популярност българка с канадско поданство Нина Добрев.


Невена грабна 5000 долара като парична награда от конкурса като освен това тя получи дизайнерски обувки на българския моделиер GIO METODIEV, както и посещение в България, по време на което ще прекара 5 дни във Варна и още толкова в прекрасния Пловдив.


Част от журито на конкурса бяха Лора Чуканов ("Мис Юта" и 4-то място на "Мис Америка"), Антон Касабов (световен шампион по таекуондо, актьор и модел в Лос Анджелис), Ралица Иванова (най-горещият български модел в САЩ), "Мистър България 2009" Мартин Мартинов и една от най-красивите манекенки Роси Чорбаджийска.