Велинград ще приюти самотници от цял свят в продължение на 9 дни.

Следващия месец там ще се проведе първият по рода си международен фестивал на необвързаните. Организаторите от „Грандфест” и ансамбъл „Българе” канят всички, които са жадни за забавления, емоции и вълнуващи срещи. Стартът на сбирката е на 7 юни, за комфорта на участниците ще бъдат осигурени стаи в 3-, 4-, и 5-звездни хотели, предлагащи различни пакети и отстъпки. Провеждането на събитието съвпада и с петата годишнина от обявяването на Велинград за СПА-столица на Балканите, пише "Новинар".

До края на феста на 17 юни всички търсещи половинката си мъже и жени ще имат възможността да изживеят приятни и незабравими мигове, тъй като събитието предлага разнообразна програма. Ще има дни, в които ще се провеждат изпълнени с изненади състезания, ролеви игри за сближаване, тематични вечери, концерти с участието на популярни български звезди, известни личности от изкуството и шоубизнеса, както и много други интересни събития.

Целта на всичко това е само една – да предизвика у участниците взаимни чувства и да сложи край на тяхната самота. Все пак има няколко задължителни условия за участие – желаещите трябва да са пълнолетни и необвързани и да са регистрирани предварително на обявените за целта места. Регистрацията за участие става на сайта на фестивала http://singlefestvelingrad.com, който работи от Цветница.

До момента записаните са над 150, а броят им расте с всеки изминал ден. Най-много са свободните сърца от Румъния. 140 са желаещите да намерят сродна душа от северната ни съседка. Големи мераклии са и сърбите. Над 100 човека от западната ни съседка са изявили желание да участват. На трето място са кандидатите от Гърция, които засега са 60. Във фестивала ще се включи и един български бизнесмен, чието име засега се пази в тайна.

Нетърпеливите да се свържат завинаги със своята току-що намерена половинка ще могат да кажат заветното „да” още във Велинград. От общината са гарантирали служител, който ще може да скрепи двойките в официален брак. Сред звездите, които ще огласят фестивала, са певицата Тони Димитрова, Коцето Калки и примата на Националната опера Веса Тонова.