Волен Сидеров ме нарече мангал мръсен, каза депутатът от ГЕРБ Ивайло Московски в парламента.

Страшна словесна баталия съпроводи обсъждането на промените в Закона за ДАНС. Сидеров е заплашил бившия транспортен министър с изваждане на мръсните сделки на Московски, когато е ръководил ведомството. По-късно лидерът на Атака заяви: Московски ме заплаши с физическа разправа. Сидеров обясни, че докато е минавал по пътеката покрай сектора, в който седят депутатите от ГЕРБ, Московски му е казал: Хайде да излезем”. „Аз му казах: „Що се правиш на мъж?”, посочи Сидеров. Той обясни, че Московски го е провокирал с „наглото си поведение”. „Докато аз говорих от парламентарната трибуна той се смееше на глас, подвикваше и аз го питах какъв му е проблемът, при което той ме подкани да излезем навън, явно, за да се бием. Този човек е бил министър, ако така ги е решавал нещата в министерството, пази Боже България”, коментира Сидеров. „Явно много ги е яд, че им казах стоп по пътя към властта. Напрежението е от страна на ГЕРБ. Всяко мое излизане на трибуната се посреща с викове, с хулигански подвиквания. Тон им дава Красимир Велчев, който го играе фелдфебел, отговорник на групата. Непрекъснато чуваме просташки подвиквания дори от жени – депутатки от ГЕРБ”, каза Сидеров. Според него има вълна от агресия, озлобление към „Атака”. „Специално около Московски, има доста неща за разнищване и аз ще се ангажирам чрез комисията по корупция те да излязат на светло и той да стигне до съд”, посочи Сидеров. По думите му ще трябва да се направи ревизия на всеки един от министрите на ГЕРБ.

В словесната баталия се намеси и бившият премиер Бойко Борисов. Той заяви: Извиках Московски да го предупредя – по-добре той да понесе някой и друг шамар, отколкото да правим такова нещо в парламента.

Малко по-късно в кулоарите се появи и Цветан Цветанов. Бившият вътрешен министър заяви, че ще подаде молба за сваляне на имунитета си след 4 юни. Тогава се очаква той да се върне от Брюксел.