Грандиозен ромски скандал се разигра снощи в района на "Максуда", пише в. Народно дело.

Обезумял мъж няколко пъти опита да съсече жена с коса, която преди това успя да го уцели със сравнително голяма циментова буца. Въпреки че всички негови опити бяха неуспешни, мъжът накрая използва дървената дръжка и със самурайски замах я заби право в челото на ромката. Жената не му остана длъжна и го подсече с крак, докато към него се насочи с юмруци мъж - вероятно съпруг, на покосената с дървения кол ромка. Всичко това стана пред погледите на смаяни живеещи на ул. "Свобода".

Десетки роми влязоха в пререкание, а виковете им станаха причина половината квартал да се събере в района. В крайна сметка след по-малко от 20 минути хората се разотидоха, а въоръженият с коса е усмирен. Пред изданието възрастни жители на района казаха, че причина за инцидента, който едва не се превърна в кървава баня, са станали деца.

"Едните деца от другата улица дошли и били тези тука, и това е", каза възрастна жена. 30 минути по-късно на мястото, след десетките заплахи за убийство, патрул на МВР не бе видян.

"Тези хора са животни, десетки пъти сме искали в общината те да бъдат преместени", каза възрастен мъж от блок в съседство. По думите му редовно в района на 18-и блок на ул. "Свобода" стават сцени, а наскоро имало и случай, който завършил за един от участниците в болница.

"Време е съседите да съберат подписка за изместване на тези хора. Не се живее. Елате през деня - конете им са под терасите, пикаят във входовете и крадат", коментира още свидетелят на сцената.