За втора поредна година ателие „Моден дизайн” в ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” - Ботевград представи ревю, което този път бе в три части – облекла с фолклорни мотиви на различни етноси и националности, прави поли и рокли от плат и дрехи, изработени от фолио. Проявата се състоя във фоайето на учебното заведение и премина при голям интерес от страна публиката – ученици и учители. Техните аплодисменти бяха както за интересните модели, така и за артистичното им представяне от красивите манекени.
В антрактите между трите части на ревюто прозвучаха изпълненията на талантливата Станислава от Врачеш, която бе специален гост на училището.
Специален поздрав към младите дизайнери отправи Даниела Николова – директор на ОУ „Св.св.Кирил и Методий”. Тя им пожела да продължават да работят с желание и вдъхновение и да създават все по-хубави модели.
„Днешната представителната изява е резултат от дейността ни през изминалата учебна година. Заниманията по моден дизайн посещават 15 ученици. Хубавото е, че сред момичетата има и представители на силния пол, които са много усърдни, любознателни и изобретателни”,  каза пред наш репортер Димитринка Томова – ръководител на Ателието. 
Ателие „Моден дизайн” е създадено по проект „Успех” на Министерството на образованието, младежта и науката. Проектът се осъществява по схема “Да направим училището привлекателно за младите хора” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
Ателието разполага с три шевни машини, пособия за рисуване, платове и други материали, които са закупени със средства по проекта.