Дискретно изпратиха Лиляна на Алеята на знаменитостите


С дискретна церемония бе изпратена на 06 юни съпругата на големия наш актьор Джоко Росич – Лиляна. В 11,30 в ритуалната зала на Централни гробища в София бе поклонението, половин час по-късно в църквата се извърши опело, след което бе самото погребение.
Церемонията беше дискретна, бяха дошли да се простят предимно близки роднини и приятели, сред които близкият до семейство Росич Йордан Василев, съпруг на покойната Блага Димитрова.


Заради погрешно обявен час много от близките не можаха да присъстват на поклонението и се включиха директно за опелото в църквата. Лиляна Росич бе погребана на Алеята на българските творци, навярно по желание на самия Джоко, за да бъдат заедно и в отвъдното.


Час след церемонията, на временния дървен кръст стоеше венец с надпис: “На моята Лиляна от Джоко”. Гробът е съседен на този на друг наскоро починал голям българин – музикантът Петър Гюзелев. До него е също така пресният гроб на археолога Димитър Овчаров, в непосредствена близост са гробовете на Стефка Съботинова и Андрей Баташов. 


---------------------------------------------


"За идващия почивен ден пожелавам на всички ведро настроение. То ще липсва в нашата съботно-неделна компания на пазара "Ситняково", защото вчера изпратихме Лиляна, съпругата на Джоко Росич. Той остана сам. Тъжно и тежко е", написа преди минути писателят Йордан Василев в профила си във Фейсбук.
Той уточни, че сега големият актьор не е сам, тъй като брат му е пристигнал от Сърбия и още седмица ще се грижа за него. "Пък и имаме ситняковската компания", допълват техни приятели под поста на Василев.


Съпругата на Росич - Лиляна, почина миналата неделя от рак на панкреаса. Откакто разбрал за болестта, Джоко бил неотлъчно с нея и престанал дори да посещава заведението до парка “Ситняково”, където се събираше с приятели всяка събота. Преди две години, при нелеп инцидент – задавяне с баничка – почина доведеният му син Стоян Колев.


Полуслепият актьор се уповаваше изключително много на нея. Актьорът с уникален глас признаваше публично, че дори не може да чете сам и отказва роли заради невъзможността да учи сценария. /БЛИЦ