Ботевградчанинът Иван Колев представя свои картини и дърворезба в зала „Орханиец” на Исторически музей – Ботевград. Изложбата е озаглавена „В търсене на красотата”. Официалното откриване се състоя днес в присъствието на почитатели на изобразителното изкуство, близки и приятели на автора.
„Иван Колев не определя себе си като художник. Дърворезбата и рисуваното са по-скоро негово хоби. Много се радваме, че наред с изтъкнати български художници, като Симеон Кръстев, представяме и местни таланти, които не са професионалисти и не са имали смелостта да покажат творчеството си пред публика”, каза при представянето на изложбата директорът на музея Тодорка Коцева.
От своя страна Иван Колев благодари на учителя си по изобразително изкуство от ОУ „Васил Левски” – Веселин Василев, който запалва у него любовта към рисуването.
„В живота хубавите неща остават все по-малко. Смятам, че трябва да се стремим да търсим красотата във всичко”, каза Иван Колев. 51-годишният мъж сподели, че черпи вдъхновението си от природата и се успокоява, когато я пресъздава върху бялото платно.