Мариана Тихина опроверга думите на кмета Георги Георгиев, че в хотел „Ботевград” работи само един етаж.


„По време на празника на духовата музика, в хотела бяха настанени 61 участници от Троян и Ловеч. Те не бяха разположени на един, а на три етажа, каза собственичката на хотела пред наш репортер. –Преди дефилира нито от общината, нито от читалището се поинтересуваха в какво състояние са хотелските стаи, какви са възможностите на хотела за настаняване на повече хора и можем ли да ги изхранваме, или не можем. Тези 61 човека бяха настанени в последния момент. Те можеха да се хранят при нас за по-голямо удобство, но този ангажимент бе поет от заведението, чийто собственик е г-жа Кирова. Може да го е отдала под наем, но тя е негов собственик. Децата бяха принудени да ходят по два пъти на ден от хотела до ресторанта. Около 20 от тях дори пропуснаха вечерята през последния ден, защото се чувстваха уморени и не им се ходеше до другия край на града. Бяха си купили храна и останаха в стаите”, допълни Мариана Тихина.


Собственичката на хотела сподели, че веднага след празника на духовата музика в хотела са били настанени 245 атлети, които взеха участие в  състезанието в Правец.


„Всички стаи бяха заети. Дори в някои се налижи да сложим по три легла, за да настаним всички хора. До края на седмицата очакваме още една голяма група атлети-старша възраст, а след нея ще дойдат ветераните в този вид спорт. Ако на първата група не й бяха харесали условията в хотела, едва ли щяха да изпратят другите спортисти да нощуват при нас. Стаите са обзаведени с всичко необходимо и се поддържат в изрядно състояние. Може би външният вид на хотела създава някакво усещане, че вътре не е приветливо. Малките плочи по фасадата падат. Те са румънско производство. Поставени са през 1986 год., когато е построен хотелът. Такива плочи вече не се произвеждат. От друга страна вложихме средства в изграждане на почивната база на „Стубеля”. Идеята ни беше да я отворим за посетители и с постъпилите средства да направим ремонт на хотела. Общината обаче отказва да я узакони, въпреки че има разпореждане на ДНСК.  Заповедта на Дирекцията бе обжалвана пред Апелативния съд. Правораздавателният орган се произнесе в полза на общината. Причината е, че сме предоставили копия, а не оригиналите на документите, които общината поиска от нас, сподели още Мариана Тихина и допълни: „Според мен трябва да се помага на бизнеса, а не да се пречи. Защото ние изкарваме парите и те пак отиват в общинската хазна. През миналата година платихме 2000 лева туристическа такса. За 2012 год. имаме такса смет и данък сгради в размер на 40 000 лева, а през тази – 30 000 лева.”.