Рядко бива препълнен така големият салон на НЧ „Тодор Пеев-1871” в Етрополе, както беше снощи за концерта, наречен „Крис и приятели”.
Приятелите на Крис бяха в Етрополе, за да го подкрепят в едно своеобразно навлизане на този невероятен талант на голямата сцена на певческото изкуство. Тази година Кристиян Григоров – Крис завърши средното си образование. Както той самият сподели пред многобройната публика, мечтата му е да кандидатства българска филология. Природата, обаче, му е отредила друго поприще - това на музиката и той няма как да избяга от призванието си. Затова и снощният концерт може да се приеме, че в Етрополе бяха дошли големите имена на български поп, рок и джаз музика: Развигор Попов и Мими Иванова, група  Б.Т.Р., Вики и Десо от „Мастило”, Орхан Мурад и Красимир Гюлмезов, които показаха по недвусмислен начин, че го приемат в редиците си и, че  един ден това момче ще бъде един от тях.
И още един елемент се наложи на снощния  концерт. За  невероятния талант на хората, за които обикновено казваме, че са в „неравностойно положение”. Показаха го Робърт Абрашев от Плевен - любител на кънтри музиката и Иван Караиванов от с. Шипка, Казанлъшко, чийто глас е уникален и накара присъстващите да се възхитят на изпятата от него песен на Том Джоунс „Дилайла”. А изпълненията на Крис и Орхан Мурад показаха силата на духа да бъдеш, въпреки несправедливостите на природата, да се наложиш в живота с таланта си. Дори се пошегуваха, че отдавна „не са се виждали” двамата поради прекалената заетост на Крис.
Сред приятелите на Крис бяха младите етрополски таланти Стиляна Генчева и Христина Пешева,  Вълчан Вълчанов - певец, музикант и преподавател по френски език в СУ ”Св. Климент Охридски”.
Най-голямата му подкрепа в живота и в развитието на разнообразните му таланти са неговото семейство, майка му Нели, баща му Григор и сестра му Бети. С баща си и със сестра си Крис изпълни също няколко песни.
Над двучасовият концерт завърши с изпълнението на чаровната Вили Рай и обаятелните дами от група „Ретротон”. Те се „потопиха” в света на Крис като завързаха очите си при изпълнението на песента, за да пресъздадат неповторимото му усещане за музика. Крис пожела на Вили Рай догодина да има концерт „Вили и приятели”, на който той да дойде като приятел.
Танцьорите от ансамбъл ”Балканска младост” се включиха в концерта с нови танцови „роли”, като допълниха усещането за неповторимост и широтата на таланта въобще.
Стилно подредената кошница с цветя от кмета инж. Богомил Георгиев и председателя на Общинския съвет Христо Андреев, непрекъснатите аплодисменти и включването на публиката при изпълнение на песните от сцената са отплатата за невероятния концерт на Кристиян Григоров-Крис и неговите многобройни приятели.
Водещ на този грандиозен музикален спектакъл беше чаровният Иво Танев.