С тържествен концерт, гвардейски спектакъл и илюминации завърши късно снощи Празника на Етрополе


След полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните етрополци, кулминацията на празника беше в големия салон на НЧ „Тодор Пеев-1871”.
На тържествения концерт присъстваха делегациите от гр. Козарска Дубица, гр.Бела Паланка /Република Сърбия/ и гр.Димитровград от Р. Сърбия, народните представителите от 42-то Народно събрание Светлин Танчев и Даниел Георгиев от ПП ”ГЕРБ”, Корнелия Нинова и Георги Мърков от БСП , Мария Кунина- временно изпълняваща длъжността Областен управител на София област, Румен Гунински - кмет на Община Правец, Даниела Теофанова - директор на Дирекция „Връзки с обществеността” в „ГЕОТЕХМИН” ООД , о.р. генерал-лейтенант Стоян Топалов –председател на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва , много военни , общински съветници и общественици.  
С приветствие по повод на Празника на Етрополе се обърна кметът инж. Богомил Георгиев. Имаше приветствие и от народния представител Светлин Танчев.
Генерал-лейтенант Стоян  връчи на о.р. полковник инж. Богомил Георгиев  почетна грамота, почетна военна книжка и медал за неговите 35 години   военна служба в Българската армия.
Преди да бъдат обявени получените поздравителни адреси за празника, беше прочетен този от Президента на РБългария Росен Плевнелиев.
Поздравителни адреси са получени още от Областния управител на Софийска област, от гр.Можайск /Русия/, кметовете  на Луковит, Драгоман, Брезник, Ябланица, Пирдоп, Правец и други.
В тържествения празничен концерт се включиха  танцовият ансамбъл ”Балканска младост” и младежкия духов оркестър към НЧ „Тодор Пеев-1871”, Константин Цанов - ученик от СОУ ”Хр.Ясенов”, вокална група „Ретротон”, мажортният състав при СОУ ”Хр. Ясенов”. Ансамбълът на въоръжените сили беше представен от  квартет „Ладена”   Татяна  Дупаринова, Вероника Пенчева и квартет „Армейска песен”.
С прекрасните си  изпълнения  на сцената зарадва публиката още Емилия Валенти - участвала в проекта „Гласът на България”, Сунай Чалъков, Бойка Дангова, Гуна Иванова, Орлин Горанов и Маргарита Хранова. 
Водеща на вечерта беше Галя Димитрова  от телевизия „Планета”.
Прекрасната кошница с цветя от кмета и председателя на Общинския съвет и бурните аплодисменти на публиката бяха за всички тях.
След излизане от салона, зрителите бяха приятно изненадани от спектакъла „Искри” на гвардейската част, „дислоцирана” в Етрополе специално за празника и от невероятните илюминации над етрополското небе.
Неприятен беше, може би, само проливният дъжд, който не престана през целия следобед и късно вечерта.