Посетителите на ресторант „Нептун” бяха стреснати от силен шум в късния следобед днес. Той бе предизвикан от падането на бетонни отломки и плочки върху козирката на автобусната спирка до сградата на бившата общинска фирма „Родина 75И” и около нея. Вероятната причина за това е проливният дъжд, излял се над Ботевград, както и фактът, че сградата постепенно се руши. За щастие пострадали хора няма.


„На тази спирка винаги чакат много хора. Четири или пет минути преди да паднат плочките, на спирката имаше около десетина човека. Добре, че мина автобус за Правец и всички се качиха. Истинско щастие, че няма пострадали” - коментираха очевидци.


Да припомним, че от сградата на бившата фирма "Родина" не за първи път падат бетонни отломки и плочи. Силният вятър, който вилня над Ботевград на 14 март тази година, отнесе част от ламаринения покрив, като тежкото желязо се стовари в задния двор на съседната къща. А какво щеше да стане, ако беше паднало върху спирката?! За щастие и този случай се размина без пострадали.