Ботевградчанинът Петър Цанов е сред лауреатите на Седмото издание на Международния конкурс за изкуства „Радост на брега”, което се проведе в Ахелой. Форумът бе организиран от Областната администрация Бургас, сдружение „Радост на брега”, НЧ „Светлина 1934” и община Поморие, със съдействието на общините Созопол и Несебър.
Тази година в конкурса участваха над 2200 млади хора от 8 държави. Те показаха своите дарби и умения в различни области: литература, театрално, изобразително, танцово и певческо изкуство, мултимедийни разработки.
Възпитаникът на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” представи видео с продължителност 5.30 минути, съобразена с регламента на конкурса. Чрез своя проект той разказва за родния град и училището, в което учи. Филмът е със субтитри на английски език.
Идеята за участието на Петър в конкурса е на неговата класна ръководителка Диана Ганева. Тя сподели, че е много щастлива от успеха на своя възпитаник.
Петър Цанов е автор на филма „Стъпка във времето”, посветен на патрона на ботевградската гимназия. Участва в разработка и на други мултимедийни проекти, сред които е „В сянката на самодивата”. Филмът бе излъчен по време на представителната изява на клуб „Историята на моя град, училище и род”, която се състоя на 28 юни 2013 год. в ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”. Той е с продължителност 33 минути и разказва за местните празници, обичаи и легенди за скрити съкровища.
От новата учебна година Петър Цанов ще бъде в 11-ти клас.