На редовното заседание на ОбС, което се проведе на 3 юли, председателят на общинския съвет Йорданка Лалчева се обади в полицията, за да поиска съдействие от залата да бъде изведен Петър Батев, който присъства като гражданин. Причината бе, че по време на изказване на съветника Йордан Йорданов Петър Батев каза на всеослушание „ибрикчия”. Впоследствие обясни, че това не се отнася до никой в залата. „Говорих по телефона”, каза той. 
Кметът Г. Георгиев заяви, че сесията няма да продължи докато Батев не напусне. Бившият шеф на Автогарата обаче отказа да го направи. Тогава Йорданка Лалчева повика полиция. Преди униформените да пристигнат, Петър Батев напусна заседанието на ОбС.


Създалият се конфликт стигна до Прокуратурата. Съветникът Йордан Йорданов е подал жалба срещу Петър Батев, съобщава „Ботевградски вести плюс”.


„Това не е първият случай, в който този човек ме предизвиква. Такова е и поведението му, когато ме среща на други обществени места. Засега обаче запазвам самообладание, но честно не знам докога.
Не искам да го характеризирам, но мисля, че в Ботевград се появи новият Волен Сидеров. Петър Батев се вживява в неговата роля, това е очевидно”, заяви пред „Ботевградски вести плюс” Йордан Йорданов.
 
„Не съм обиждал никой, вдигаха шум, за да не задавам въпроси. Аз разговарях по телефона с приятел, който трябваше да дойде на сесията. Каза ми, че имал работа и аз него попитах „Трябвали ти помощник, ибрикчия? Данчо Йорданов обаче го е възприел за себе си. Аз имена не съм споменавал и не съм имал намерение да обиждам съветници. Напротив, исках да задам въпроси за Автогарата и за базата „Боженишки урвич”. Три пъти съм искал нашата организация да ползва базата и три пъти ми е било отказвано”, каза в отговор Петър Батев, цитиран от местния вестник.