Стефан Даскалов е управител на „Енерго ремонт строй” ООД. Заедно с „Хидрострой” АД Варна създадоха консорциум „ЕРС Хидро”, който спечели обществената поръчка за изграждане на пречиствателната станция за отпадни води в Ботевград.


„Това е градска пречиствателна станция с SBR реактор. Пречистената вода ще бъде сведена до биологична норма, която позволява в нея да живеят риби. Германците от „Биогест”, които произвеждат реактори по подобна технология, твърдят, че водата след пречистването може да се пие. Аз, разбира се, не препоръчвам на никой да пробва, но в Хисаря, където вече е изградена такава пречиствателна станция, съм видял с очите си, че в пречистената вода живеят аквариумни риби”, казва в интервю за „Ботевградски вести плюс” Стефан Даскалов. По негови думи SBR – реакторите ще бъдат изградени до кроя на 1 ноември тази година, което е около 60 на сто от цялата работа по изграждане на обекта. През зимата ще се монтира оборудването.
На обекта ще бъдат постоянно заети около 30-50 строители, но екипът от инженери и проектанти е почти още толкова. Това казва още в интервюто за местното издание управителят на „Енерго ремонт строй”.