Тя е 18-годишна, през май т.г. завърши националното музикално училище „Любомир Пипков” в София в специалност „народно пеене”.   С първото си явяване на межународения фолклорен фестивал в Литва тя буквално „отвя” конкуренцията със силния си, богат и  красив глас.  Галя се яви в категорията „акапелно пеене” и бе най-добрата измежду всички участници от девет държави – Испания, Пуерто Рико, Турция, Унгария, Чехия, Сърбия.
„Пея от малка. Наследила съм гласа и любовта към музиката от моята баба Гина Дилинска, солистка на вокалната група от Врачеш- разказва Галя.  - Точно баба ми ме насърчаваше да пея, тя и първа откри някаква дарба у мен. Заедно с нея ходех по всякакви концерти, фестивали, събори на народното творчество. Аз бях като „малък багаж” на вокалната група. Разбира се ходих и на уроци по солфеж. За музикалното училище ме подготви народната певица Снежана Борисова, която е една от певиците на „Мистерията на българските гласове”, за което съм й изключително благодарна.  5-те години, които прекарах в музикалното училище, мисля, че ми дадоха много и си заслужаваше всеки миг в него”.
Малко след завършването си Галя получава покана да стане солистка на фолклорния ансамбъл „Ботевград”. Заедно с него заминава за фестивала в Литва, а по изричното настояване на художествения ръководител Стоян Стоянов се явява на конкурса за акапелно пеене.
„Макар че в ансамбъла не ме познаваха, всички ме приеха много добре. Подкрепяха ме, даваха ми възможност да се изявявам, радваха се на успеха ми. Чувствам се добре и  бих искала нашето сътрудничество да продължи и в бъдеще” – казва младата певица.
„Мнозина бе питат защо не съм се явявала досега в различните музикални риалити формати – „X –фактор ”, Мюзик айдъл и подобни.  Да призная, аз вътрешно досега не съм се чувствала достатъчно уверена да го направя. Но може би моментът  и за подобно предизвикателство ще настъпи” – казва Галя.
Всичките й планове за бъдещето са свързани с музиката, и то с народната. Тя мечтае да пее  на все по-големи сцени. Защото българската народна музика заслужава да бъде популяризирана и да има почитатели, смята младата певица.